DailyLifebyLin | Het grote Instagram paradijs…
645
post-template-default,single,single-post,postid-645,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Het grote Instagram paradijs…

De prachtigste foto’s met een zacht roze achtergrond, meiden met perfect gestijlde outfits en de mooiste make-up. Ik vond het vaak heerlijk om dit soort Instagram accounts te bekijken. Maar daar ben ik toch wel een beetje op terug gekomen.

Welkom in het Instagram paradijs van Frankrijk; Disneyland Parijs. Een heerlijke plek die zich uitstekend leent om leuke foto’s te maken. De kleurtjes zijn helemaal volgens de laatste Instagram trends en je kan op iedere hoek wel van die oortjes kopen die je net als de rest van de bezoekers op zet om snel een foto te schieten.

Ik was tijdens ons bezoekje aan Disneyand Parijs (afgelopen maart) zo klaar met het Instagram wereldje. Begrijp me niet verkeerd, er zijn genoeg personen die ik volg die prachtige content maken wat ik met plezier bekijk en lees. Maar er zijn ook aardig wat “influencers”, influencers vind ik trouwens zo’s rare naam die de meest rare fratsen uithalen om hun volgers en eigenlijk ook zich zelf een beetje voor de gek te houden. 

In Disneyland Parijs werd het mij pijnlijk duidelijk dat het dus blijkbaar best vaak voorkomt. Dames die helemaal strak in de make-up zitten, de hoogste hakken dragen en de meest oncomfortabele outfits dragen voor een dagje pretpark. Wat schetst nou mijn verbazing; deze dames gaan helemaal niet in attracties. Zij kleden zich om op het toilet, wisselen van jasjes en accessoires en schieten de hele dag foto’s. Deze meiden poseren als modellen en kijken boos naar kinderen als deze “per ongeluk” door het beeld heen lopen. Wat natuurlijk ook erg vervelend en ongebruikelijk is als je in een pretpark bent, not…
Dinand is nogal enthousiast en heeft op deze manier veel foto’s “verpest”. Ik maak ook foto’s van mijn kind op zo’n dag, ik vind het leuk als er een mooie achtergrond en goed licht is. Maar ik ga hem echt niet acht verschillende aanwijzingen geven en van hem vragen om tien minuten te blijven staan op een plek in de hoop dat er een goede foto voor Instagram tussenzit. Maak ik een mooie spontane foto van hem of van George dan plaats ik deze wel eens op Instagram.

Een groepje meiden stond bijna een kwartier voor een populaire attractie te wisselen van poses, haarbandjes, jasjes en ballonen om misschien drie of vier mooie foto’s er aan over te houden. Toch een beetje zonde van je tijd en van je geld. Je had in die tijd ook kunnen genieten van het park, het mooie weer of van elkaars gezelschap. Na het poseren voor deze attractie vond de omkleed-sessie plaats in het toilet. Helemaal fris en fruitig werden er op een andere plaatst weer nieuwe foto’s gemaakt, dit keer met een confetti kanon. Dit is natuurlijk een ingewikkelder proces want het maken van de foto moet in een keer goed gaan. Toen de foto gemaakt was liepen de meiden verder en keken niet op of om naar de rotzooi die zij hadden achter gelaten. Een medewerker van het park kwam behoorlijk geërgerd aan gelopen met veger en blik om de confetti weer op te vegen. Uiteraard hadden de meiden niets in de gaten. Triest… Het viel mij ook op dat medewerkers dit gedrag dus veel vaker meemaken. In de “kopjes-attractie” stonden twee meiden te poseren in en naast het kopje. Dit vond trouwens plaats toen het ritje al voorbij was. Niet even snel een foto maar meerdere kiekjes en poses passeerde de revue. De medewerkers verzochten deze meiden om de attractie te verlaten zodat de mensen die in de rij stonden ook in de attractie konden gaan. Het personeel liep hoofdschuddend terug naar het besturingshokje. Je zag duidelijk de enorme irritatie bij het personeel, wat ik volledig begrijp.

Ik heb dit hele schouwspel rustig kunnen aanschouwen omdat ik George de fles gaf. Lekker rustig in het zonnetje. Ondertussen gingen Dinand en Alex samen in een attractie. Mensen en hun gedrag bekijken behoort inmiddels wel tot een van mijn hobby’s. Ik kan dit uren doen. In mijn hoofd blijf ik maar doorlopen waarom bepaald gedrag juist plaats vindt en vraag ik mezelf kritisch af wat ik er eigenlijk zelf van vind. 

Enorm gefascineerd en lichtelijk geërgerd bekeek ik ’s avond op het vakantiepark foto’s onder de #Disneylandparijs. Daar stonden de foto’s. Volledig bewerkt, de ene meid zag en nog mooier uit dan de andere en de foto liet zijn dat zij het erg gezellig hadden gehad tijdens hun bezoek aan het park. Maar de werkelijkheid was juist zo triest. De meiden waren zo lang bezig geweest om te wisselen van outfits, het geërgerd reageren op kinderen die door het beeld aan het rennen waren en ze hebben allerlei poses aangenomen om er zo flatteus mogelijk uit te zien.

Op de foto leken sommige meiden wel modellen maar de realiteit heeft mij laten inzien dat dat echt niet het geval was. Wat ook niet erg is, want dat is ook helemaal niet nodig. Alleen wat ik wel pijnlijk vind om te zien is dat volgers (over het algemeen jongere en vaak nog onzekere meiden) er misschien wel intrappen. Zich afvragen waarom iedereen enorm slank is, een hele mooie gladde huid heeft en de mooiste kleding draagt.

Je ziet gewoon niet altijd de realiteit op socialmedia. Door deze dagen in Disneyland ben ik goed gaan kijken naar het gebruik van Instagram en andere socialmedia. Ik heb de laatste tijd veel minder gepost dan voorheen. Buiten het feit dat ik er de afgelopen weken veel minder tijd voor heb gehad speelde ook zeker het beeld steeds vaker door mijn hoofd. Het schetsen van een werkelijkheid die wellicht niet bestaat vind ik raar. Het is niet zo dat ik andere mensen geen succes of een zorgeloos leven gun. Absoluut niet. Ik begrijp ook zeker dat je je vuile was ook niet zomaar allemaal op socialmedia knalt en dat hoeft ook zeker niet. Maar bepaalde posts geloof ik gewoon niet meer.

Ik vind het nog steeds fijn om te scrollen door verschillende profielen op Instagram en ik vind het heerlijk om mooie foto’s te bekijken. Maar ik laat mezelf niet voor de gek houden door de perfecte feed van bepaalde personen. Bedenk dat het maar beelden zijn en dat niet altijd alles is wat het lijkt. Door bepaalde filters te gebruiken kan je al je rimpels weg vegen, een neus kleiner maken en zelfs je gezicht slanker maken. Ik blijf zeker foto’s maken en posten en dat doe ik ook in pretparken omdat daar de kleurtjes zo mooi zijn, ik gebruik ook filters om hetzelfde stijltje/sfeertje te krijgen in mijn foto’s maar ik ga niet mijn gezicht slanker maken of mezelf een maatje minder photoshoppen. Ik wil graag in mijn vlogs, blogs en posts op Instagram de waarheid laten zien. Dus… Lekker blijven scrollen maar laat je niet gek maken!

Veel liefs,
Linda

Geen reactie's

Geef een reactie