DailyLifebyLin | Mijn favoriete items voor de babyuitzet
264
post-template-default,single,single-post,postid-264,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Mijn favoriete items voor de babyuitzet

Uitzet:
De baby uitzet” iets waar ik me veel mee bezig heb gehouden tijdens de zwangerschap. Als je voor het eerst zwanger bent heb je meestal nog geen idee wat je wel en wat je echt niet gaat gebruiken. Dus, dan koop je de meeste spulletjes die op de lijst vermeld staan. Dat heb ik geweten ook. Ik ben natuurlijk helemaal los gegaan en had alles ruim op tijd in huis. Zoals jullie misschien al weten ben ik een aardige “control freak”. Bij twintig weken had ik al de helft van de lijst netjes in huis. Nu moet ik eerlijk toegeven dat dat waarschijnlijk bij een eventuele tweede zwangerschap een tikkeltje anders zal gaan. Toen had ik ook veel meer tijd om alles op mijn gemakje uit te zoeken. Maar mocht ik ooit een tweede kindje krijgen dan kan ik natuurlijk ook sommige items weer doorschuiven. Tijdens het opruimen van de kast kwam ik het baby uitzetlijstje tegen wat ik heb gebruikt toen ik zwanger was van Dinand. Er staan zelfs vinkjes bij wat ik allemaal gekocht heb. Handig voor dit artikel dus. Ik ga niet alles met jullie doornemen, dat wordt echt teveel. Ik ga aangeven wat ik super fijn vond om in huis te hebben en wat ik een eventuele volgende keer zelf niet meer zou aanschaffen. Dit artikel geeft puur mijn mening weer, het kan dus zijn dat jij of iemand anders hier anders over denkt. Dat maakt het juist leuk om dit soort lijstjes van elkaar te lezen.

artikel-foto-1

Bad en verzorging:
Ik had lekker veel spulletjes van Zwitsal aangeschaft. Het blijft zo heerlijk ruiken. Ook had ik verzorgingsproducten uit de babylijn van Rituals en van Sophie de Giraf al klaar staan. Een leuke tip is om verzorgingsproducten eventueel te vragen als cadeautje en te kopen in de aanbieding. Gewoon goed de site van het Kruidvat en de Etos in de gaten houden. Waar ik later achter ben gekomen is dat het handiger is om een fles te hebben met een pompje. Zeker als je je kindje alleen in bad gaat doen dan hoef je niet zo te rommelen met het open klikken van het dekseltje.

artikel-foto-2

Wij hebben het badje tweedehands gekocht. Het badje met standaard wat wij namelijk het mooist vonden kost rond de €150,-. Dat vonden wij net iets te veel geld voor iets wat je waarschijnlijk niet lang gebruikt. Ik heb toen even gezocht op Marktplaats en kwam toen een keurig net exemplaar tegen voor €40,-. Thuis even lekker uitgesopt en er kon weer een vinkje op het lijstje gezet worden. Op het lijstje zie ik ook luierspelden, een wattenpot en een zeepdoos staan, dit zijn dus van die producten die ik niet gekocht heb. Volgens mij heb ik het ook niet gemist tijdens de kraamtijd.  Hydrofielluiers daarentegen juist wel. De eerste keer toen ik het las dacht ik hydrowatte…? Ik dacht dat dit van die doeken waren die je onder het dekbedovertrek  moest leggen. Niet dus, je gebruikt deze doeken echt overal voor. Het afdrogen van je baby, als spuugdoek, dekentje, zonneschermpjes voor over de kinderwagen en ga zo maar door. Ik heb er nu nog steeds een stuk of 10 in zijn kast liggen. De grote doeken van bijvoorbeeld Aden +Anais zijn echt super. Deze doeken zijn 1,20 mtr bij 1,20 mtr. Heerlijk groot, mooie patronen en blijven ontzettend netjes na de vele wasbeurten die de doeken inmiddels hebben moeten doorstaan.

artikel-foto-3

Slapen:
Misschien wel een van de belangrijkste onderdelen van het lijstje. Dinand heeft de eerste weken naast ons gelegen in het wiegje van mijn familie. Mijn tante, broertje, neefje en nichtjes hebben hier ook in geslapen. Onze lieve oppas heeft het wiegje voorzien van een nieuw matras en nieuwe bekleding. Ik heb veel verschillende dekentjes en lakentjes gekocht omdat ik er nog niet helemaal uit was wat voor kleur de kamer van Dinand uiteindelijk zou gaan worden. Het matrasje, matrasbeschermer en de hoeslakens hebben wij gekocht van het merk Aerosleep. Het schijnt dat het matrasje lucht kan doorlaten als de baby te lang op zijn gezichtje zou blijven liggen in bed. Wij vonden dat wel een prettig idee, dat mocht er iets gebeuren dat dit matrasje wellicht wat veiliger is dan een eventuele andere optie. De babykamer zelf hebben wij gekocht bij Bopita. De kast, commode en het ledikant. Ik vind het nog steeds een ontzettend mooie kamer en ik denk dat Dinand hier nog wat jaartjes mee vooruit kan. Ik vind het vooral fijn dat de commode wat groter is en 6 lades heeft. Die ruimte heb ik nog steeds nodig. Ik vind het namelijk fijn om zijn kleding in zijn commode op te bergen en niet zijn garderobekast i.v.m. aankleden op het aankleedkussen. Zo hoef je niet heen en weer te lopen tussen de commode en de kast. Ik bewaar zijn jassen, kleding in grotere maten, speelgoed en zijn beddengoed in zijn garderobekast. Ik heb ook moltonhoezen gekocht maar achteraf kwam ik er achter dat je deze helemaal niet nodig hebt als je een matrasje van Aerosleep gaat gebruiken. Slaapzakjes heb ik niet gekocht. Later wel, daar had ik beter wel eerder aan kunnen beginnen. Wat sliep Dinand na een paar weken toch enorm slecht. Hij was zo onrustig dat hij zichzelf wakker rolde en steeds met zijn handjes zich zelf openkrapte. Ik heb toen eerst twee “simpele” slaapzakjes gekocht maar dat maakte nog niet heel veel verschil. Toen kwam ik op internet de slaapzakjes van Puckababy tegen. Ik zocht wat artikelen erover op las echt veel positieve reacties. Op de dag van vandaag zweer ik hier nog steeds bij. Wat een geweldige slaapzakjes, inbakeren zag ik zelf niet echt zitten maar dit gaf Dinand net dat beetje extra wat hij nodig had om lekker te slapen.
artikel-foto-4

Voeding:
Voeding, een lastige categorie vind ik. Ik heb zo lopen rommelen met de borstvoeding, ik heb dat als “drama” ervaren. Maar daar ga ik in een andere artikel graag verder op in. In ieder geval had ik alles in huis. Kolfapparaten, ja apparaten. Helaas had onze hond toen ik net bevallen was nogal behoefte om te slopen en vooral dingen van en voor de baby. Gelukkig is dit nu helemaal onder controle. Maar dat sloop gedrag heeft ervoor gezorgd dat er drie kolfapparaten zijn gekocht. Het juiste flesje vinden was ook nog zoiets. Ik heb denk ik vier verschillende merken geprobeerd. Bij alle vier droop de melk meteen weer uit zijn mond in plaats van erin. Wat best moeilijk was om te zien aangezien ik er gemiddeld een  uur over deed om een flesje te vullen met moedermelk. Daarnaast bleef Dinand natuurlijk trek houden omdat er zoveel voeding naast zijn mond verdween. Maar na alles geprobeerd te hebben kwamen wij uit bij flessen van Dr. Brown’s. Dat ging meteen een stuk beter. Uiteraard ging  heus niet meteen alles zijn mond in maar wel aanzienlijk meer dan bij de andere flessen. De fopspenen van Dr.Browns vond Dinand weer helemaal niets, we hebben toen de fopspenen van Difrax gebruikt. Onder de categorie voeding komt ook het voedingskussen voorbij. Dat is denk ik echt een van de beste aankopen van het lijstje. Wat is dit een fijn kussen. Zeker als je buik net iets te groot wordt en je niet meer lekker je draai kan vinden. Na de zwangerschap vond ik het ideaal om Dinand te voeden. Zo heb je een extra steuntje en ligt je baby lekker zacht. Nu gebruik ik het kussen nog steeds. Dinand ligt er vaak een beetje in te relaxen als hij moe is en tv kijkt of als hij zijn flesje voor het slapen krijgt. Ik zou je aanraden om een kussen te kopen waarvan de hoes in de wasmachine kan. Regelmatig de hoes wassen is zeker nodig.

Kleding:
Vestjes, rompertjes, mutsjes, broekjes en ga zo maar door. Je hebt best veel kleertjes nodig. Waar ik echt ontzettend blij mee was, waren de rompertjes waarbij je het rompertje niet over het hoofd van de baby hoeft aan te trekken, maar waarbij de drukknoopjes aan de zijkant zitten. (soort overslag zeg maar) Deze zijn o.a. te koop bij de HEMA en Petit Bateau. Sokjes kocht en koop ik nog steeds graag bij het Kruidvat van het merkje Bambino. Fijne sokjes die goed blijven zitten, betaalbaar en wat ik vooral fijn vind een niet al te drukke print. Ze hebben ze ook helemaal effen. Vestjes met een capuchon vind ik er super schattig uitzien, vooral bij de jasjes is dit handig. Dan kan je de capuchon mooi over het mutsje trekken waardoor je baby lekker warm blijft.  Wij kregen tijdens de echo’s steeds te horen dat we er rekening moesten houden dat onze baby aan de maat zou zijn en dat we maatje 50 niet eens hoefde te kopen. Vanaf maat 56 was klein genoeg. Toen werd ons kleine mannetje geboren en hadden we geen enkel pakje wat hij paste. Alles was veel te groot. Gelukkig  heb ik in het ziekenhuis wat kleertjes online besteld en kwamen deze setjes gewoon de volgende dag al binnen. Net zo makkelijk. Mijn moeder heeft de kleertjes snel thuis gewassen en mee naar het ziekenhuis genomen. Wat ik wel jammer vond, was dat zijn eerste setje veel te groot was. Het setje wat hij meteen na de geboorte aankreeg. Dat was zelfs een ander pakje geworden. Het pakje wat het eigenlijk moest zijn was van Petit Bateau dat was nog een tikje groter dan de andere optie. Maar wat maakt het uit. Hij had iets om aan te trekken.

artikel-foto-6

Er op uit:
Een kinderwagen, autozitje, een luiertas en ga zo maar door. Het leukste om aan te schaffen vond ik misschien wel de luiertas. Ik wist al voor dat ik überhaupt zwanger was dat ik een mooie luiertas wilde. Ik heb de Gucci luiertas gekocht. Het een was een aardige greep uit het budget maar ik heb er geen moment spijt van gehad. Toen ik er achter kwam dat ik zwanger was heb ik iedere maand geld apart gezet om deze tas te kunnen kopen. Ik vind het echt een super aankoop. Ik gebruik de tas nu nog steeds. Alles past er goed in en doordat de tas zo stevig is kan je er heel goed spulletjes in ordenen. Het blijft ook allemaal goed op zijn plek zitten. Doordat de tas een mooie neutrale kleur heeft pas hij bijna bij iedere outfit. Ook fijn! De kinderwagen hebben wij gekregen van mijn ouders. Een top cadeau natuurlijk. Wij hebben gekozen voor de Bugaboo Buffalo in het zwart en Khaki. Dat is ook een super keuze geweest. Ik vind het top dat je de kinderwagen in hoogte kan verstellen (zodat iedereen er fijn achter kan wandelen) Dinand kon toen hij kleiner was er heerlijk in slapen en nu kan hij er prima in zitten. De kleur en de bekleding blijft ook ontzettend mooi en gaat niet vervelen. Als autozitje hebben wij een maxicosi Peble gehad. Dit stoeltje heb ik volgens mij een keertje in de aanbieding gekocht. Dat is misschien ook wel een leuke en goede tip, de Prenatal heeft volgens mij twee keer per jaar een soort uitverkoop. Dan hebben ze vaak kortingen op dit soort items. Een mooi moment om dan deze items aan te schaffen. Het loont om deze uitverkopen in de gaten te houden.

artikel-foto-7

Ik vond het echt makkelijk om met zo’n lijstje aan de slag te gaan. Je hebt er verschillende, bij de meeste speciaalzaken kun je ze zeker vinden. Of gewoon even googelen. Wat ook een must-have was tijdens mijn zwangerschap was het boek: “Buskruit met muisjes” Zo’n leuk boek, met heel veel handige en grappige verhalen. Ik heb hier echt veel aan gehad. Zij geven ook veel goede tips wat betreft de baby uitzet als ik het me goed herinner staat er zelfs ook een lijst in dit boek. Wat ik zelf ook erg leuk vond om bij te houden was het boekje “Oei, ik groei” Hier kun je leuke dingen schrijven over je zwangerschap. Geloof me, dat is handig en fijn om te doen. Want je gaat waarschijnlijk net als ik het een en ander vergeten. Het is eventueel grappig om ooit terug te lezen als je kindje wat groter is of als je nog een keertje zwanger wordt om het een en ander te vergelijken.

artikel-foto-8

Natuurlijk heb ik niet alles besproken in dit artikel. De standaard dingen zoals luiers, billendoekjes, voeding heb ik niet echt besproken. Dit zijn meer echt mijn favoriete musthaves.
Ik hoop dat jullie het leuk vonden om dit artikel te lezen.

Liefs,
Linda

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie